Workshop s úspěšným žákem naší školy proběhl 5.3. 2024
Jan Minařík, který studoval na naší škole se již během studií o zvolený obor velmi zajímal. Po ukončení studia nastoupil do hotelu Inter Continental v Praze, pro jeho pracovitost a zájem o obor byl řetězcem vyslán do hotelů v Anglii a USA, po návratu do České republiky a následném prodeji a uzavření hotelu se rozhodl posunout se dále, jeho profesní kroky vedly do Grandhotelu PUPP v Karlových Varech, zde načerpal další zkušenosti, které uplatnil i v pražské restauraci Nextdoor by Imperial u Zdeňka Pohlreicha.
V současné době působí na pozici zástupce šéfkuchaře v Obecním domě v Praze.
Jsme hrdí na úspěchy našeho žáka a přejeme mu hodně úspěchů nejen v profesním životě.
Pan Minařík připravil pro naše žáky workshop na téma: „Využití drůbeže v moderní gastronomii metodou sous vide.“ Seznámil žáky s přípravou omáčky demi glace včetně jejího využití. Pod jeho dohledem připravovali žáci kachní prso metodou sous vide, dušené červené zelí, karlovarský knedlík a bylinkovou nádivku. Během dne probíhala čilá diskuse ohledně přípravy pokrmů a následné prezentace na talíři.
Pokrm se povedl, všem chutnalo. Žáci si užili spolupráci s odborníkem z praxe a doufáme, že se nám podaří takto zdařilou akci zopakovat. Panu Minaříkovi děkujeme za čas věnovaný našim žákům, předání cenných zkušeností a za motivaci našich žáků k dalšímu studiu.