Budoucí kuchaři se učili pod vedením šéfkuchaře pana Bodnára, který s naší školou spolupracuje již mnoho let a předává své cenné zkušenosti našim žákům. Panu Bodnárovi za tuto záslužnou činnost děkujeme a velice si ho vážíme jeho práce pro naši školu. Opět to byla pro naše žáky nezapomenutelná akce, perfektně zorganizovaná a výsledkem bylo mnoho lahodných pokrmů.
Naši žáci si pod odborným vedením vyzkoušeli přípravu sushi, asijských salátů a dalších předkrmů.
Sushi speciality:
Maki rolls s lososem a avokádem
Nigiri sushi s flambovaným lososem, teriyaki omáčkou a pikantní majonézou
Uramaki – California rolls s tuňákem a tobiko kaviárem
Onigiri s krevetou
Inari tofu taštička s krevetou
Asijské saláty a další delikatesy:
Oiji cucumber – okurkový salát s daikon ředkví
Smažená treska s Pao Jiao omáčkou
Lahodné předkrmy:
Gravlax losos v nori řase s wakame salátkem a koriandrovou majonézou
Roastbeefová rolka s křenovým sýrem, pečenou baby řepou, vinnou redukcí a glazovanými lístkovými ořechy
Marinované plátky máslové dýně s hummusem a polosušenými tomaty
Bufflo baby mozzarella s bazalkovým pestem, uzenou Kalamata olivou, cherry rajčátky a královskou caparou
Děkujeme všem za přístup a skvělé výkony, odměnou byla ochutnávka všech připravených pokrmů a myslím, že všechny připravené pokrmy byly delikatesy.









