Cukrář

Kód oboru: 29-54-H/01

Máš rád(a) sladké? Chceš mít přehled o nových trendech v cukrařině? Jsi kreativní a nápaditý(á)?
Rád(a) pečeš? – Vyuč se cukrářem/cukrářkou.

V současné době velmi atraktivní učební obor, který vyžaduje fantazii a umělecké cítění.

Naučíš se:

  • zpracovávat suroviny
  • vyrábět dorty, zákusky, dezerty, cukroví a restaurační moučníky
  • zdobit a dohotovovat širokou škálu cukrářských výrobků
  • balit, expedovat a skladovat hotové výrobky
  • naplánovat sladké pohoštění na nejrůznější slavnostní příležitosti
  • dodržovat hygienické předpisy a normy
  • prodávat cukrářské výrobky
  • Můžeš absolvovat přípravný kurz Moderní cukrařina.

Uplatníš se:

  • v menších a středně velkých výrobnách cukrářských výrobků,
  • v hotelových cukrárnách a obchodních zařízeních
  • ve výrobě kompletního sortimentu cukrářských výrobků
  • v činnostech souvisejících s prodejem cukrářských výrobků

Absolventi mohou pokračovat nástavbovým studiem v oborech potravinářského zaměření nebo v oborech orientovaných na podnikání.

  • Kód oboru: 29-54-H/01
  • Kategorie vzdělání: Střední odborné vzdělání s výučním listem
  • Skupina oboru: Potravinářství a potravinářská chemie (Kód: 29)
  • Výstupní certifikát: výuční list