Kuchař – číšník

Kód oboru: 65-51-H/01

Miluješ jídlo? Baví tě experimentovat v kuchyni a připravovat a ochutnávat nová jídla? Rád(a)
komunikuješ s lidmi? – Kuchař – číšník je pro tebe tou pravou volbou.

Naučíš se:

  • připravovat pokrmy teplé i studené kuchyně
  • sestavovat menu
  • prostřít slavnostní tabuli k nejrůznějším příležitostem
  • obsluhovat hosty a komunikovat ve dvou cizích jazycích
  • připravovat několik druhů kávy a míchaných nápojů
  • pravidla obsluhy a způsoby podávání pokrmů a nápojů
  • kalkulovat ceny
  • dodržovat hygienická pravidla v gastronomii

Škola ti zprostředkuje licenci pro práci v programu Kulinářské umění a proHost, který je zaměřen
na obsluhu. Můžeš absolvovat přípravný kurz carvingu, přípravný kurz baristický, přípravný kurz
zdravé výživy a základní kurz barmanský.

Uplatníš se:

  • v profesi kuchař/ka, ale i číšník/sevírka
  • ve velkých a středně velkých stravovacích provozech
  • v malých provozovnách regionálního významu
  • po absolvování nezbytné praxe v soukromém podnikání v pohostinství

Absolventi mohou pokračovat ve studiu v oborech gastronomie, hotelnictví, turismus, ekonomika, administrativa nebo podnikání.

  • Kód oboru: 65-51-H/01
  • Kategorie vzdělání: Střední odborné vzdělání s výučním listem
  • Skupina oboru: Gastronomie, hotelnictví a turismus (Kód: 65)
  • Výstupní certifikát: výuční list