Kód oboru: 65-51-H/01
Miluješ jídlo? Baví tě experimentovat v kuchyni a připravovat a ochutnávat nová jídla? Rád(a)
komunikuješ s lidmi? – Kuchař – číšník je pro tebe tou pravou volbou.
Naučíš se:
- připravovat pokrmy teplé i studené kuchyně
- sestavovat menu
- prostřít slavnostní tabuli k nejrůznějším příležitostem
- obsluhovat hosty a komunikovat ve dvou cizích jazycích
- připravovat několik druhů kávy a míchaných nápojů
- pravidla obsluhy a způsoby podávání pokrmů a nápojů
- kalkulovat ceny
- dodržovat hygienická pravidla v gastronomii
Škola ti zprostředkuje licenci pro práci v programu Kulinářské umění a proHost, který je zaměřen
na obsluhu. Můžeš absolvovat přípravný kurz carvingu, přípravný kurz baristický, přípravný kurz
zdravé výživy a základní kurz barmanský.
Uplatníš se:
- v profesi kuchař/ka, ale i číšník/sevírka
- ve velkých a středně velkých stravovacích provozech
- v malých provozovnách regionálního významu
- po absolvování nezbytné praxe v soukromém podnikání v pohostinství
Absolventi mohou pokračovat ve studiu v oborech gastronomie, hotelnictví, turismus, ekonomika, administrativa nebo podnikání.
- Kód oboru: 65-51-H/01
- Kategorie vzdělání: Střední odborné vzdělání s výučním listem
- Skupina oboru: Gastronomie, hotelnictví a turismus (Kód: 65)
- Výstupní certifikát: výuční list