Kód oboru: 65-51-E/01
Chceš mít v budoucnu různorodé uplatnění? Vyber si obor stravovací a ubytovací služby.
Naučíš se:
- přípravu pokrmů studené i teplé kuchyně a teplých nápojů
- nakládat s inventářem a pečovat o něj
- dodržovat hygienická pravidla v gastronomii
- pracovat v provozu ubytovacích zařízení
- připravovat slavnostní tabule
- servis pokrmů a nápojů
- komunikovat se zákazníky
Uplatníš se:
- ve stravovacích službách při výrobě pokrmů jako kuchař
- dále například v provozovnách rychlého občerstvení při přípravě pokrmů a nápojů
- jako pracovník/pracovnice v ubytovacích zařízeních
Jako absolvent si můžeš doplnit své vzdělání v příbuzném oboru vzdělání kategorie H. Jeho absolvováním získáš nejen novou kvalifikaci a další výuční list, ale i možnost pokračovat v nástavbovém studiu k získání maturity.
V oborech kategorie E jsou kladeny nižší nároky v oblasti všeobecného a obecně odborného vzdělání.
- Kód oboru: 65-51-E/01
- Kategorie vzdělání: Nižší střední odborné vzdělání s výučním listem
- Skupina oboru: Gastronomie, hotelnictví a turismus (Kód: 65)
- Výstupní certifikát: výuční list