Stravovací a ubytovací služby

Kód oboru: 65-51-E/01

Chceš mít v budoucnu různorodé uplatnění? Vyber si obor stravovací a ubytovací služby.

Naučíš se:

  • přípravu pokrmů studené i teplé kuchyně a teplých nápojů
  • nakládat s inventářem a pečovat o něj
  • dodržovat hygienická pravidla v gastronomii
  • pracovat v provozu ubytovacích zařízení
  • připravovat slavnostní tabule
  • servis pokrmů a nápojů
  • komunikovat se zákazníky

Uplatníš se:

  • ve stravovacích službách při výrobě pokrmů jako kuchař
  • dále například v provozovnách rychlého občerstvení při přípravě pokrmů a nápojů
  • jako pracovník/pracovnice v ubytovacích zařízeních
    Jako absolvent si můžeš doplnit své vzdělání v příbuzném oboru vzdělání kategorie H. Jeho absolvováním získáš nejen novou kvalifikaci a další výuční list, ale i možnost pokračovat v nástavbovém studiu k získání maturity.

V oborech kategorie E jsou kladeny nižší nároky v oblasti všeobecného a obecně odborného vzdělání.

  • Kód oboru: 65-51-E/01
  • Kategorie vzdělání: Nižší střední odborné vzdělání s výučním listem
  • Skupina oboru: Gastronomie, hotelnictví a turismus (Kód: 65)
  • Výstupní certifikát: výuční list