25. ledna nás navštívil šéfkuchař pan Václav Bodnár.
Tentokrát si pro nás připravil KACHNÍ RILLETTE S MEDOVO HOŘČICOVÝM DIPEM, českou klasiku, ovšem v nevšedním pojetí, TELECÍ ROLKU S KOPROVOU ESPUMOU A PEČENÝMI ZÁMECKÝMI BRAMBORAMI a na závěr TELECÍ ŘÍZEK NA PŘEPUŠTĚNÉM MÁSLE S BRUSELSKOU KAPUSTOU A ČESNEKOVOU MAJONÉZOU S CAPARI.
Jako vždy nám pan kuchař představil nevšední suroviny a především technologické úpravy jako je konfitování, sous vide, nebo espuma.
Součástí kurzu nebylo jen ukázat žákům, že koprová omáčka může vypadat jinak, ale i „plaiting“, kdy při servírování pokrmů vznikala pod rukama žáků umělecká díla.
Zlatým hřebem dne, bylo ochutnání pokrmů, které jsme společně připravili.
Kurz se všem moc líbil a motivoval žáky k další kreativní práci.